Strona tylko dla osób pełnoletnich.

my-shop-logo-1519559273.jpg

Czy masz ukończone 18 lat ?

TAK

NIE

Jagnięcina Podhalańska

Jesteśmy dystrybutorami certyfikowanej Jagnięciny Podhalańskiej pochodzącej z bacówki na Bańskiej Wyżnej.

Nazwa „jagnięcina podhalańska” może być używana tylko w stosunku do mięsa i podrobów jagniąt ras: polska owca górska, polska owca górska odmiany barwnej lub cakiel podhalański, których wiek nie przekroczył 60 dni. Są to tzw. tuszki mleczne, gdyż w tym wieku jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki.

Prosimy o kontakt mailowy w sprawie dostaw mięsa surowego Jagnięciny Podhalańskiej na terenie Polski.

Zamówienia na pieczoną Jagnięcinę prosimy składać z 3 tyg. wyprzedzeniem. Jeśli nie ma dostępnej w danym momencie wędzonej to czas realizacji zamówienia może być od 10 dni roboczych.
Od 11 października 2012 r. jagnięcina podhalańska wpisana jest do rejestru jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, co w jej przypadku oznacza, że tym certyfikatem może być opatrzone tylko mięso jagniąt urodzonych i chowanych w powiecie nowotarskim i tatrzańskim (na całym obszarze) oraz na obszarze określonych gmin w powiatach cieszyńskim (gmina Istebna), żywieckim (gminy: Milówka, Węgierska Górka, Rajcza, Ujsoły, Jeleśnia, Koszarawa), suskim (gminy: Zawoja, Bystra Sidzina), limanowskim (gminy: Niedźwiedź i cześć gminy Kamienica, gmina Mszana Dolna – sołectwa: Olszówka, Raba Niżna, Łostówka, Łętowe i Lubomierz) i nowosądeckim ( gminy: Piwniczna, Muszyna i Krynica.). Również pasze, którymi karmione są owce muszą pochodzić z tych terenów. Jedynym wyjątkiem są pasze treściwe, które są uzupełnieniem diety owiec w czasie zimy.

Jagnięcina Podhalańska Jest 8 produktów.

  • Widok:

  • 649,00 zł

    Produkt dostępny tylko na zamówienie. Prosimy o maila.

    649,00 zł
    Do koszyka
    Obecnie brak na stanie
  • 95,00 zł

    Produkt na zamówienie. Informacje po kontakcie mailowym. Cena dotyczy 1 kg produktu.  Całe jagnię waży ok 6 kg, i takie jest minimalne zamówienie. 

    95,00 zł
    Do koszyka
    Obecnie brak na stanie
  • 960,00 zł

    Produkt na zamówienie. Informacje po kontakcie mailowym. czas realizacji ok. 7 dni roboczych  Całe jagnię waży ok 14 kg (żywiec), Po upieczeniu (poćwiartowane) będzie ok 10 kg.  

    960,00 zł
    W magazynie
  • 380,00 zł

    Świeże mięso jagnięciny podhalańskiej na święta wielkanocne 2020 dostępne jest na zamówienie. Jest to tusza po uboju mięso z kością z certyfikatem Europejskim Chronionej Nazwy Pochodzenia! Dostawa w Wielkim Tygodniu przed Wielkanocą. Wysyłka kurierem UPS w styroboxie z lodem z dostawą do 24h. Minimalna waga to 4.5 kg. Polecamy naszą górską Jagnięcinę...

    380,00 zł
    Do koszyka
    Obecnie brak na stanie
  • 20,65 zł

    Produkcja: Zakład Masarski "Majerczyk" - Skrzypne koło Szaflar.Skład: 30% mięso jagnięce, 70% mięso wieprzowe. 

    20,65 zł
    W magazynie
  • 1,00 zł

    Il nome "agnello di Podhale" può essere utilizzato solo in relazione alla carne e frattaglie di agnelli di razza: pecora polacca di montagna, pecora polacca di montagna della varietà colorata o ovino di Podhale, la cui età non supera i 60 giorni. Sono i cosiddetti: carcasse di latte, perché a questa età gli agnelli vengono nutriti esclusivamente con il...

    1,00 zł
    Do koszyka
    Obecnie brak na stanie
  • 1,00 zł

    Bezeichnung ' Jagnięcina podhalańska“ - Lammfleisch von Podhale „ darf nur für Fleisch und Innereien von Lämmern der Rassen eine polnisches Bergschaf, eine polnisches Bergschaf der Farbvielfalt, die weniger als 60 Tage alt sind verwendet werden.

    1,00 zł
    Do koszyka
    Obecnie brak na stanie
  • 90,00 zł

    Udziec jagnięcy wędzony, przyprawiony, zapakowany hermetycznie.  Wędzone na drzewie olchowo - bukowym. Waga ok . 1 kg Zamówienie będzie zrealizowane w Wielkim Tygodniu!

    90,00 zł
    Do koszyka
    Obecnie brak na stanie