Strona tylko dla osób pełnoletnich.

my-shop-logo-1519559273.jpg

Czy masz ukończone 18 lat ?

TAK

NIE

Jagnięcina Podhalańska

Jesteśmy dystrybutorami certyfikowanej Jagnięciny Podhalańskiej pochodzącej z bacówki na Bańskiej Wyżnej.

Nazwa „jagnięcina podhalańska” może być używana tylko w stosunku do mięsa i podrobów jagniąt ras: polska owca górska, polska owca górska odmiany barwnej lub cakiel podhalański, których wiek nie przekroczył 60 dni. Są to tzw. tuszki mleczne, gdyż w tym wieku jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki.

Prosimy o kontakt mailowy w sprawie dostaw mięsa surowego Jagnięciny Podhalańskiej na terenie Polski.

Zamówienia na pieczoną Jagnięcinę prosimy składać z 3 tyg. wyprzedzeniem. Jeśli nie ma dostępnej w danym momencie wędzonej to czas realizacji zamówienia może być od 10 dni roboczych.
Od 11 października 2012 r. jagnięcina podhalańska wpisana jest do rejestru jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, co w jej przypadku oznacza, że tym certyfikatem może być opatrzone tylko mięso jagniąt urodzonych i chowanych w powiecie nowotarskim i tatrzańskim (na całym obszarze) oraz na obszarze określonych gmin w powiatach cieszyńskim (gmina Istebna), żywieckim (gminy: Milówka, Węgierska Górka, Rajcza, Ujsoły, Jeleśnia, Koszarawa), suskim (gminy: Zawoja, Bystra Sidzina), limanowskim (gminy: Niedźwiedź i cześć gminy Kamienica, gmina Mszana Dolna – sołectwa: Olszówka, Raba Niżna, Łostówka, Łętowe i Lubomierz) i nowosądeckim ( gminy: Piwniczna, Muszyna i Krynica.). Również pasze, którymi karmione są owce muszą pochodzić z tych terenów. Jedynym wyjątkiem są pasze treściwe, które są uzupełnieniem diety owiec w czasie zimy.

Jagnięcina Podhalańska Jest 13 produktów.

  • Widok: