Strona tylko dla osób pełnoletnich.

my-shop-logo-1519559273.jpg

Czy masz ukończone 18 lat ?

TAK

NIE

Praliny Cremino Classic 150g

Nowy

Kultowy sześcian włoskiej tradycji cukierniczej. Kremowa warstwa orzecha laskowego pomiędzy dwiema warstwami mlecznej czekolady gianduia zapewnia niesamowicie kremowe doznania. (28% orzecha laskowego).
Waga 150 g
- bez glutenowe
- bez oleju palmowego
- certyfikat Halal

Więcej szczegółów

Ostatnie sztuki w magazynie!

26,64 zł

-10%

29,60 zł

Opis

Tylko naturalne składniki: starannie wyselekcjonowane surowce.
Orzechy laskowe są ostrożnie kontrolowane od dostawcy do konsumenta w celu wykorzystania maksymalnej świeżości aromatycznego smaku i zapachu.
 
Pernigotti jest przeciwny stosowaniu uwodornionych tłuszczów pochodzących z przemysłowej ponownej kompozycji cząsteczek. Proces ten wiąże się z ryzykiem wytwarzania tłuszczów trans, które zwiększają "zły" poziom cholesterolu we krwi.
 
Wszystkie produkty cukiernicze są wolne od oleju palmowego. Ten wybór został podjęty kilka lata temu, nie wynika to ze zjawiska medialnego, ale z chęci wykorzystania cennych składników, aby mieć najlepsze receptury o naturalnym smaku.

Wszystkie produkty sygnowane Pernigotti są bezglutenowe.
 
Cała gama Pernigotti nie ma sztucznych aromatów.
 

Historia czekolady Gianduiotto sięga 1851 r. i narodziła się w Turynie, gdzie zostały wprowadzone jako nowy rodzaj czekolady mlecznej lub deserowej z orzechami laskowymi z Piemontu. Dziś Gianduiotto jest niezwykle popularnym przysmakiem dla smakoszy, który osiągnął światową sławę.

skład: cukier, orzechy laskowe (28% w całym produkcie),masło kakaowe, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, laktoza, odtłuszczone  mleko w proszku, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny z soi, aromat naturalny. Może zawierać inne orzechy.